Nieuws

Veerdienst per zeilboot: met tallship Morgenster de oceaan over

Fair Ferry wil een duurzamer alternatief voor intercontinentaal reizen aanbieden

11:19

Eind 2022 vertrekt tweemaster Morgenster vanuit Rotterdam naar Zuid-Amerika. Fair Ferry wil op deze manier passagiers een duurzamer alternatief voor vliegen bieden: een veerdienst per zeilboot.

Per etappe kunnen passagiers zich aanmelden. De route gaat van Rotterdam naar Lissabon en dan de Atlantische oceaan over. Van Cayenne vaart Morgenster via Paramaribo langs verschillende Caribische eilanden weer terug naar Nederland. De etappe van Lissabon naar Cayenne is al uitverkocht en er wordt nu gekeken naar een tweede tallship voor deze tocht.

De route van Fair Ferry.

Karel de Boer, oprichter van Fair Ferry: “Door het organiseren van deze tocht proberen we een alternatief te bieden voor vliegen en zet Fair Ferry een eerste stapje op het gebied van duurzaam intercontinentaal passagiersvervoer.” In de toekomst wil Fair Ferry met snelle zeilschepen duurzame veerverbindingen voor een groter publiek toegankelijk maken.

Het schip dat ingezet wordt is tallship Morgenster. Ze is 46 meter lang en meer dan honderd jaar oud. Passagiers helpen met de wacht lopen maar hoeven geen zeilervaring te hebben.

Beeld: (c) Fair Ferry

Tags: , Last modified: 11 februari 2022
Sluiten