Nieuws

Van Uden Reco in 2007 onder IRC

De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid. De hele winter kan er nog over gediscussieerd worden, maar in Stellendam wordt op 21 en 22 april 2007 gevaren onder de Engelse IRC meetformule. "Als we het nu aankondigen heeft iedereen voldoende tijd om een meetbrief aan te vragen" aldus Martine Vos die de organisatie overnam van Frank Beverwijk.

10:00

De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid. De hele winter kan er nog over gediscussieerd worden, maar in Stellendam wordt op 21 en 22 april 2007 gevaren onder de Engelse IRC meetformule. “Als we het nu aankondigen heeft iedereen voldoende tijd om een meetbrief aan te vragen” aldus Martine Vos die de organisatie overnam van Frank Beverwijk.

Na  overleg met Mike Urwin van de RORC en wedstrijdleider Peter Anink ziet men  geen problemen bij het varen onder IRC.  Mike vertelde dat in het najaar van 2004 in de VS werd besloten onder IRC te gaan varen en dat de meeste schepen in het voorjaar van 2005 hun meetbrief in orde hadden. In Nederland zijn er op dit moment 60 IRC meetbrieven uitgegeven.
Op de website van de Van Uden Reco (www.vanudenreco.nl) wordt uitgelegd hoe men aan zo’n nieuwe meetbrief kan komen.
Naast IRC kan er ook onder IMS , ORC en SW gevaren worden.


(Foto: Bernd Voorsluijs)
De Van Uden Reco wordt voor de derde keer in Stellendam gehouden. Het evenement is in korte tijd behoorlijk gegroeid en de organisatie verwacht voor 2007 wederom een toename van het aantal deelnemers. “We doen er alles aan het de deelnemers naar de zin te maken” zegt Vos. “De Stellendamse vissersvloot draagt ook haar steentje bij want we krijgen vers aangevoerde vis van een aantal kotters uit de Stellendamse buitenhaven die door de mensen van de jachthaven wordt gebakken als de zeilers op zaterdagmiddag aan de wal komen.” Verder is er op zaterdagavond een zeilersbuffet in de feesthal van Marina Stellendam en wordt het geheel feestelijk opgeluisterd door de band Sould Out, die ook in het Regatta Center Medemblik al is gekozen tot vaste band.


De wedstrijden in Stellendam worden georganiseerd in samenwerking met de WSV Helius uit Hellevoetsluis. Het comité van Helius neemt de baan voor de eenheidsklassen voor haar rekening. Om de prijsuitreiking op zondagmiddag op tijd te houden wordt gedurende het weekend arbitrage toegepast. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan een eventuele protestbehandeling een van de leden van de jury even met de betrokkenen rond de tafel gaat zitten om aan te geven of behandeling van het protest zin heeft of niet. Aan de hand daarvan kan de zeiler dan beslissen of hij het protest al dan niet laat behandelen.


Om de thuisblijvers op de hoogte te houden zal worden getracht de uitslagen op de website te plaatsen nog voordat de zeilers aan wal komen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten