Nieuws

Van Rijsselberge gaat voor podium

LONDEN - Dorian van Rijsselberge was woensdag in Londen een van de sporters die op symbolische wijze de weg naar de Olympische Spelen inluidde. Volgend jaar komt hij terug voor minimaal een medaille.

12:06

De windsurfer in de RS:X klasse was door het Watersportverbond gevraagd om in de Britse hoofdstad aanwezig te zijn om het pad naar de Spelen te markeren.

Samen met enkele andere atleten en organisatoren liet de 23-jarige Texelaar zijn voetafdruk vereeuwigen in klei op het internationale treinstation Saint Pancras. De officiële gebeurtenis trok veel media-aandacht.

Kriebels

"Het begint zeker te kriebelen als ik dit allemaal zie", aldus de Nederlander tegenover NUsport. "Ze hebben de boel ook mooi aangekleed met die grote olympische ringen."

De windsurfer zal in 2012 zijn races echter ver buiten Londen varen. Het zeiltoernooi vindt namelijk plaats in Weymouth, dat in het zuid-westen van Engeland ligt.

"Dat is wel jammer, want dan zit je niet in het olympisch dorp. Maar na afloop van mijn wedstrijden heb ik nog genoeg tijd om sfeer te proeven."

Weymouth

Weymouth is voor Van Rijsselberge geen onbekende locatie. In 2009 won hij er brons op de WK. De Nederlander heeft er nu zijn trainingskamp opgeslagen.

"Ik zit er al drie weken en blijf er nog drie. Het is er erg overzichtelijk en het heeft een mooie baai en een grote haven."

"Er staat veel wind en het zijn net Nederlandse omstandigheden. Dat ligt me wel."

Van Rijsselberge is al geruime tijd in goede doen. De Texelaar won dit seizoen meerdere wereldbekertoernooien en presteerde over het hele jaar zeer constant.

"Ik heb een paar hele goede races gevaren. Dat geeft me vertrouwen."

Speciale band

De olympiër in spe wordt gecoacht door Aaron MCintosh uit Nieuw-Zeeland, met wie hij een speciale band mee onderhoudt.

"Ik reis met hem acht maanden per jaar over de hele wereld. Hij is alles in één: mijn vader, moeder, broer, zus en vriend."

Op de Olympische Spelen zal Van Rijsselberge het uiteindelijk toch zelf moeten doen. Zijn ambities zijn duidelijk.

"Ik ga voor het podium. Ik wil minimaal een medaille."

bron: Nusport/ Marc Erwich

Foto: ANP

Last modified: 28 juli 2011
Sluiten