Nieuws

Van Rietschoten-trofee voor Yngling-dames

Nederlands meest prestigieuze zeilprijs is gewonnen door Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen.

13:38

De Yngling-dames, die zilver wonnen op de Spelen van 2008 in Qingdao, zijn de opvolgers van Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, die de prijs de afgelopen drie jaar in ontvangst mochten nemen. De Conny van Rietschoten-trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan zeilers die in wedstrijdverband een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

 

De trofee draagt de naam van Van Rietschoten, die in 1977 – 78 en 1981 – 82 de Whitbread Race Round the World won, de voorloper van de Volvo Ocean Race. In verschillende categorieën waren kandidaten voorgedragen, waaronder 470 jeugdwereldkampioenen Steven le Fevre en Steven Krol, Mini-Transat deelnemer Lucas Schröder en coach Jacco Koops.

 

De keuze is dus gevallen op het Yngling-trio, dat voortkomt uit het veelbesproken Yngling-traject. Dat traject startte in 2005 met negen zeilsters die streden om drie plaatsen in de boot. In China werd voor de laatste keer gevaren met de Yngling. De boot wordt vervangen door de Elliott 6M, die zal uitkomen op het nieuwe onderdeel matchracen.

Last modified: 21 november 2008
Sluiten