Actueel, Nieuws

Van Uden Reco opent zeilseizoen

17:02

DSC_9620

Stellendam, een week voor de aanvang van het zeilseizoen. Alleen in de haven brandt licht. De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta is aan het knallen om de laatste loodjes voor de seizoensopening van de IRC, ORC en eenheidsklassen rond te krijgen. De bar staat, de barbecue is aan het warmdraaien. De deuren van het zeilseizoen staan op een kier. Het is tijd om ze open te gooien! Nu is de laatste kans om in te schrijven voor de Van Uden Reco Stellendam Regatta. We gaan weer zeilen!

Inschrijven

Wees er dus bij. Inschrijven kan online. Het belooft een prachtig veld te worden, waarbij er in ORC, IRC en eenheidsklassen flink veel gedanst gaat worden op het water.

Niet te missen

De Van Uden Reco is de eerste wedstrijd van het seizoen in het kajuitjachtzeilen en diverse sportboot klassen. Een ideale krachtmeting op het water, waarbij de sixpack van menig zeiler weer uit het vet komt. Het evenement staat bij uitstek ook bekend om de heerlijke porties vis na het varen en het feestje, dat als van ouds weer in de loods zal plaatsvinden. Een sportief evenement afgewisseld met een heerlijk potje dansen.

Bemanningslicentie

Op de havens wordt veel gepraat over de consequenties van de invoer van de bemanningslicentie. Deze licentie is ook tijdens de Van Uden Reco voor alle leden van de bemanning verplicht. De licentie is aan te vragen op de site van het Watersportverbond. Hoppa, even doen dus!

Maar mocht je op vrijdagavond nog een voordekker uit de kroeg trekken, of op zaterdagochtend een hulpeloze student voorzien van dagbesteding, geen nood. De organisatie biedt je de mogelijkheid om ter plekke een gratis evenementlicentie aan te vragen. Er moet natuurlijk wel gevaren worden!

Het evenement is te volgen op twitter, facebook en natuurlijk op de website
Maar het aller belangrijkste: Schrijf je in voordat het startschot klinkt!

Tags: Last modified: 12 april 2013
Sluiten