Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Van Schaardenburg wint brons in Mexico

09:28

Zeiler Rutger van Schaardenburg pakt op 18 mei brons op het wereldkampioenschap in Mexico. De Laser-zeiler begon de dag als tiende. Van Schaardenburg scoorde een derde plaats in race 13 en een eerste plaats in race 14. Daarmee steeg Van Schaardenburg met stip naar het WK podium.

Rutger van Schaardenburg“Brons op het WK, heel gaaf, echt heel gaaf,” zegt Van Schaardenburg. “Niet gedacht dat het nog mogelijk was aan het begin van de dag, omdat ik zo ver achter stond. Maar ik heb twee hele goede races gezeild. De laatste wedstrijd al helemaal. Ik zeilde heel mooi naar een eerste positie. En dan … hoor je ineens dat je derde bent geworden.”

“Dat was heel cool! Ik ben er trots op hoe ik met mijn coach Dan Slater, ondanks een heel zwaar begin, steeds beter ging varen. Steeds blijven vechten. Wat kan er beter? De zaken aanpassen. En uiteindelijk in de goldfleet heb ik verreweg als beste gevaren. Dan denk je achteraf… als ik de voorrondes beter had gevaren dan zat er wellicht meer in.”

“Ik ben vooral blij met de progressie die ik meegemaakt heb tijdens dit evenement. Heel gaaf dit resultaat! Mijn beste WK resultaat ooit. Ik ben al een keer eerder vierde geworden. Hier ben ik echt heel blij mee.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Tags: , Last modified: 19 mei 2016
Sluiten