Nieuws

Van Rijsselberge: “Goud niet heilig”

HOOFDDORP - Dorian van Rijsselberghe kan ermee leven als hij bij de Spelen de gouden medaille misloopt. De Nederlander is topfavoriet bij het windsurfen in Londen.

17:36

Dorian van Rijsselberge kan ermee leven als hij bij de Spelen de gouden medaille misloopt. De Nederlander is topfavoriet bij het windsurfen in Londen.

Dorian van Rijsselberge kan ermee leven als hij bij de Spelen de gouden medaille misloopt. De Nederlander is topfavoriet bij het windsurfen in Londen.

“Ik doe alles voor goud, maar het is niet heilig”, zegt Van Rijsselberge in het nieuwste nummer van NUsport.

De 23-jarige Texelaar won al de pre-olympische wedstrijd op de wateren van Weymouth. “Olympisch goud zou de kers op de taart zijn. Ik heb zoveel geleerd. Dat is al onbetaalbaar.”

“Als ik win, wordt ook nog eens bevestigd dat ik al die jaren het juiste heb gedaan. De bekroning van zes mooie jaren.”

Zonde

Van Rijsselberge wil zich niet blind staren op goud en na afloop concluderen dat alle moeite voor niets is geweest. “Elke wedstrijd wil ik winnen hoor, maar net zo belangrijk vind ik genieten van wat ik doe. Sta je daar niet bij stil en je mist je doel, dan heb ik dus zes jaar van m’n leven vergooid. Dat is toch zonde?”

De status van topfavoriet brengt geen extra druk met zich mee voor de vlaggendrager van de Nederlandse equipe. “Ik denk juist: de mensen hopen dat ik het goed ga doen. Dat is toch mooi, dat mensen dat graag willen? Ik zie hen als mensen die mij het goud gunnen.”

“Ik voel wel dat er naar me wordt gekeken en wat er van me wordt verwacht. Dat geeft me juist energie. En de vooruitzichten op een succesvol olympisch toernooi zijn goed. Ik voel me thuis in Weymouth.”

Het complete interview met Van Rijsselberge over onder meer Texel, het verbreken van zijn relatie, haaien en kitesurfen staat in het nieuwste nummer van NUsport-magazine dat nu in de winkel ligt, online en op de iPad te verkrijgen is.

© NUsport/Jasper Boks

Last modified: 27 juli 2012
Sluiten