Actueel, Nieuws

Surfer Van Rijsselberghe breekt pols

16:53

Na een fietstraining in Rotorua, Nieuw-Zeeland is Dorian van Rijsselberghe ongelukkig ten val gekomen en heeft daarbij zijn pols gebroken. De olympisch kampioen windsurfen was in Nieuw-Zeeland voor een intensieve trainingsstage. Mountainbiketrainingen vormen een onderdeel daarvan. Tijdens het uitrijden kwam de Texelaar ten val. Van Rijsselberghe zal een periode van zes tot acht weken niet kunnen surfen.

Van Rijsselberghe blijft nuchter

Dorian van RijsselbergeVan Rijsselberghe was op zijn weg terug naar de top na een teleurstellend verlopen WK in 2014. Of de blessure roet in het eten gooit zal moeten blijken. Als het aan Van Rijsselberghe ligt staat de blessure hem niet in de weg.

“In de opbouw naar Rio 2016 is het nooit goed om je trainingsschema te moeten aanpassen. Onze focus ligt op het opdoen van zoveel mogelijk wedstrijdritme op het olympische wedstrijdwater. Daarnaast is het bijna net zo belangrijk om ook optimaal fit te zijn. We verwachten tijdens de spelen in Rio de Janeiro niet veel wind. Dus de surfers zullen veel moeten pompen met het zeil. Kortom, hartslag 200 en dat zo lang mogelijk. Daarom zitten we veel op de fiets en doen we aan duursporten. Dat kan ik blijven doen met deze blessure, maar surfen zal wel even moeten wachten.”

Van Rijsselberghe zijn eerst volgende wedstrijdserie is de ISAF wereldbekerwedstrijd in het Zuid Franse Hyères van 20 tot en met 26 april. Of Van Rijsselberghe dat haalt is onduidelijk. De focus zal eventueel verschuiven naar het olympische testevenement van 12 tot 20 augustus 2015.

 

Foto: Instagram

Last modified: 6 maart 2015
Sluiten