Nieuws

Vader en dochter van brandend zeiljacht gered

11:43

Op zaterdagochtend 10 september krijgen de KNRM stations Egmond aan Zee en Wijk aan Zee alarm voor een jacht in problemen. Aan boord is brand uitgebroken, ontstaan in de motorkamer. De opvarenden, een vader en zijn dochter, weten nog voor zij van boord gaan de hulpdiensten te waarschuwen.

Vanaf het strand bij Egmond aan Zee is het brandende zeiljachtje van 6,50 meter duidelijk zichtbaar. KNRM reddingboot Adriaan Hendrik snelt naar de plaats van het ongeval en weet de twee zeilers op hun bijboot te vinden. De KNRM keert met de beide opvarenden terug naar het boothuis, waar zij worden onderzocht door het ambulance personeel. “De schipper vertelde dat hij brandlucht rook, vanuit de motorruimte. Het vuur ontwikkelde zich zo snel dat het niet meer te blussen was,” aldus Werner Visser, KNRM Egmond aan Zee.

KNRM redding, brandend zeiljachtDe vader en dochter zijn ongedeerd van het zeiljacht gekomen. KNRM reddingboot Donateur heeft tevergeefs nog een reddingspoging gedaan om het bootje van de ondergang te voorkomen.

Foto: KNRM Egmond aan Zee

Video: KNRM Wijk aan Zee

Tags: , Last modified: 16 september 2016
Sluiten