Actueel, Nieuws

Tweede versie Varianta 44

16:01

VA44² Exterieur

VA44² ExterieurDe Duitse Hanse Groep, die ook het merk Varianta voert, brengt een tweede versie op de markt van de Varianta 44, de Varianta 44². De nieuwe boot is standaard completer uitgerust dan zijn voorganger.

Hanse introduceerde de Varianta 44 een paar jaar geleden als ‘postorderboot’, waarbij flink was gesneden in de kosten. ‘Veel vaarplezier voor weinig geld’, luidde het credo en de VA44 kostte dan ook net geen ton. Met de romp van een Hanse 430 als basis zeilt de Varianta 44 goed. Op interieur en vooral opties was flink bespaard. Zo zat er niet standaard een koelkast in de kombuis en ook een fokroller viel niet onder de standaard.

Veranderingen

Voor de Varianta 44² heeft de werf nog steeds dezelfde prijs in gedachten: de boot kost inclusief BTW maar 97.900 euro. Er zijn wel flink wat veranderingen doorgevoerd en er zijn meer opties mogelijk. De grootste verandering is de mogelijkheid voor een sanitaire ruimte in het voorschip. In plaats van de kooi daar komt er een douche- en toiletruimte. Het maximum aantal slaapplaatsen neemt daarmee af tot tien – nog steeds meer dan genoeg. Aan bakboordzijde van het voorschip zijn twee kooien boven elkaar geplaatst. Een koelkast in de kombuis is standaard geworden. Het interieur wordt afgewerkt met notenhout en er zijn een aantal kleuropties bijgekomen, waarbij ook kan worden gekozen voor bekleding die zowel in de kuip als benedendeks gebruikt kan worden. Teak in de kuipvloer valt onder de opties en er is ook een ankerlier beschikbaar.

Waar de originele Varianta 44-romp blank wit werd geleverd, komt het nieuwe model standaard met zwarte striping op de waterlijn.

Gaat u ook naar Boot Düsseldorf? Varianta is te vinden in Hal 17, stand C37.

VA44² interieurindeling

Interieurindeling van het nieuwe model: VA44²

Varianta 44 interieurindeling

Interieurindeling van het oude model: VA44

 

 

 

Last modified: 15 januari 2014
Sluiten