Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Tweede Amerikaanse Challenger bekendgemaakt

10:25

The Royal New Zealand Yacht Squadron heeft de aanmelding van het tweede Amerikaanse team voor de America’s Cup in 2021 goedgekeurd. Het team heet Stars & Stripes Team USA, een verwijzing naar de America’s Cup campagnes van Dennis Connor.

Bouwpakket

(c) Luna Rossa

De bouw van de AC75 is reeds begonnen in Michigan, Amerika. Halverwege 2019 moeten de boten al op het water te vinden zijn. De bouwers van de AC75’s hebben daarom niet veel tijd. Emirates Team New Zealand heeft daarvoor een oplossing, het ‘Design and Technology Package’. Het aanschaffen van zo’n pakket betekent dat de verschillende teams niet vanaf nul hoeven te beginnen bij de tekentafel en dat kan aanzienlijk schelen in de tijd.

Tienpont met ‘the Auld Mug’
(c) Oracle Team USA

Wie volgt?

Vorige week werd bekend dat team Malta Altus Challenge de vierde challenger is geworden. Nu is dus nummer vijf bekend en eerder werd bekend gemaakt dat er nog meer last-minute aanmeldingen zijn geweest, waaronder die van Simeon Tienpont. Er zouden nog zes aanmeldingen moeten worden bekeken en gezien het een week per aanmelding duurt, verwachten we dat er de komende tijd nog een aantal teams bekend worden gemaakt.

Omslagfoto: Stars & Stripes, via Americascup.com

Tags: , , Last modified: 13 december 2018
Sluiten