Nieuws

Tornado-zeiler verdrinkt tijdens Princess Sofia Trophy

Tijdens de Princess Sofia Trophy in Palma de Mallorca is afgelopen vrijdag de Oostenrijkse Tornado-zeiler Johann Haeupl verdronken.
De resterende races werden afgelast. De verslagenheid onder de overige deelnemende zeilers was groot...

09:59

Tijdens de Princess Sofia Trophy in Palma de Mallorca is afgelopen vrijdag de Oostenrijkse Tornado-zeiler Johann Haeupl verdronken.

De resterende races werden afgelast. De verslagenheid onder de overige deelnemende zeilers was groot.
Het Nederlandse team Mitch Booth en Herbert Dercksen liet een persbericht uitgaan. ‘Iedereen is geschokt,’ zegt Dercksen daarin. ‘Wij weten ook nog niet hoe het gebeurd is. Er heerst hier heel veel onduidelijkheid. Zo ontzettend veel wind stond er nu ook weer niet. Ongeveer 15-18 knopen (windkracht 4-5).”
Mitch Booth is een veteraan, die al decennia meedraait in het circuit. ‘Dit is nog nooit gebeurd, voor zover ik weet en zolang ik Tornado zeil,’ aldus Booth in het persbericht.
De olympische catamaran Tornado is het afgelopen jaar gemodificeerd met een langere mast, spinnaker en twee man in de trapeze. De boot is nog sneller geworden dan hij al was.
Volgens Dercksen zijn de aanpassingen aan de boot niet de oorzaak van het ongeluk. ‘De boot is in mijn ogen alleen maar veiliger geworden.’

Last modified: 21 juni 2006
Sluiten