Actueel, Nieuws

Topprestatie van jonge zeilster Maxime Jonker

12:25

Maxime Jonker is zeilster in de Delta Lloyd Talentploeg. Afgelopen week zeilde de 20-jarige Maxime voor het eerst met de senioren mee op het WK in Oman en eindigde op een prestigieuze 9e plaats. Een opvallende prestatie aangezien ze nog in haar laatste jaar van de jeugd zit.

Maxime Jonker, Oman 2015

“Ik sta gewoon tussen de beste Laser Radial zeilsters van de hele wereld!” Zegt Maxime trots. “Je moet er zelf in geloven en alles moeten durven geven. Dus geen twijfel of hopen, maar aanvallen.”

Spannend evenement

“Ik ging niet naar dit WK met een resultaatdoel. Ik ben hier om stappen te zetten voor de grote evenementen in het seniorenveld van volgend jaar”. Haar kwalificatieserie ging goed en ze plaatst zich als negende in de goldfleet. “Dat was toch wel een beetje spannend, er kwam echt geen einde aan dit evenement leek het. De finaleraces waren heel zwaar. In zo’n preolympisch jaar is iedereen op z’n sterkst, dus ligt het niveau hoog en ligt iedereen dicht bij elkaar,” aldus de jonge Maxime.

Een top jaar

“Super gaaf, heel bijzonder om dit topjaar op deze manier af te sluiten. Ik sta gewoon echt tussen de beste radiaal zeilsters van de hele wereld!”. Een jaar waarin ze met de beste 40 van de wereld mee mocht doen aan de World Cup in Hyeres, ze haar International Talent status van het NOC*NSF weer terug wint, maar waar ze bovenal de wereldtitel behaalt in de leeftijdscategorie onder de 21. Maxime Jonker_Oman 2015In 2012 deed ze dit al in de categorie onder de 19 jaar. Niet voor niks is ze genomineerd voor de Flyer Trofee: zeiler van het jaar in de categorie jeugd. Dinsdag wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Zeiler van het Jaar verkiezing van het Watersportverbond.

Lees ook over Marit Bouwmeester, die op het WK in Oman net de gouden plak aan haar voorbij ziet gaan.

Credit: Lloyd Images

Last modified: 30 november 2015
Sluiten