Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Wat deed Simeon Tienpont in Nieuw Zeeland?

14:50

Simeon Tienpont bekijkt de America's Cup
Simeon Tienpont bekijkt de America's Cup

Samen met de kersverse managing director van DutchSail, Eelco Blok, reisde Simeon Tienpont af naar de Royal New Zealand Yacht Squadron, de organisatie van de 36e America’s Cup, om daar te praten over de aankomende strijd om de Auld Mug, de felbegeerde zeiltrofee. “Het is een eer om hier te zijn”, aldus Tienpont.

Andere ervaring

“Het is goed om de cup weer te zien”, zegt Tienpont. “Ik heb de kans gehad om de cup twee keer eerder in mijn handen te hebben, in 2010 en 2013. Maar toen droeg ik een Amerikaanse vlag op mijn shirt. Maar om eerlijk te zijn, om nu met een Nederlandse vlag op mijn shirt de Cup proberen te winnen voor mijn eigen land, dat is een hele andere ervaring. Het is erg spannend om hier te zijn en de volgende fase van onze campagne aan te vangen.”

Eelco Blok

Dutchsail CEO Eelco Blok (R) voor Team the Netherlands in 36th America’s cup naast initiatiefnemer Simeon Tienpont

Dik twee weken naa de aankondiging en de opening van de team basis in Scheveningen werd Eelco Blok benoemd tot nieuwe managing director van de campagne. Blok, voormalig CEO van KPN, zal vanaf maart aan de bak gaan en ziet de late inschrijving als een uitdaging: “Het is een unieke uitdaging om mijn ervaring samen met mijn toewijding voor topsport, vooral de wedstrijdzeilsport, met elkaar te kunnen combineren. Ik ben enthousiast over de vooruitgang die het team tot nu toe heeft geboekt, en ik ben werkelijk onder de indruk van het aantal top-instellingen dat hun commitment reeds heeft afgegeven. Oke, we hebben een achterstand, maar geloof me, dat haalt het beste in mij naar boven en ik voel me ook gesteund door de eerste reacties.” Volgens Simeon Tienpont was Blok de “juiste man op de juiste plaats en zeker op het juiste moment.”

Lees ook:

Tags: , , , , Last modified: 4 maart 2019
Sluiten