Nieuws

Test jouw kennis over de regels rondom wedstrijdzeilen

13:30

Weet jij wat welke wedstrijdvlag inhoudt? En heeft Boot Y of Boot X nou voorrang in die specifieke situatie? Op Watersporttest.nl worden met behulp van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen bij het wedstrijdzeilen behandeld. Henk Plaatje geeft in de cursus antwoord op de meest gestelde vragen.

Op de website van Watersporttest zie je op de homepage meerdere testen staan. Er is een gratis oefentoets die bestaat uit twintig vragen en de test ‘Wedstrijdzeilen’ legt je aan de hand van 400 vragen belangrijke zaken op wedstrijdgebied uit. Daarnaast worden er nog drie andere toetsen aangeboden. Eentje gaat over eenheidsklassen, schiemannen en tuigvormen en de andere toetsen richten zich op de wedstrijdorganisatie en op vaarbewijskennis.

De oefentoets

De oefentoets heeft vragen uit de cursus met een verschillende moeilijkheidsgraad. Deze cursus bestaat uit meerdere testen en heeft een opbouw. Deze begint met eenvoudige leervragen, waarna de vragen steeds lastiger worden. Watersporttest.nl belooft dat je nadat je de cursus hebt doorlopen, ruim voldoende kennis hebt om succesvol aan zeilwedstrijden te kunnen deelnemen.

Zodra je een vraag hebt beantwoord, zie je direct of je dit goed of fout hebt gedaan. Onderaan vind je een duidelijke uitleg waarin het juiste antwoord op de vraag wordt verklaard. Op deze manier kun je thuis 24/7 oefenen met bepaalde wedstrijdsituaties.

Henk Plaatje

Henk Plaatje is internationaal jurylid bij zeilwedstrijden en werkte de afgelopen twintig jaar voor het Watersportverbond op het gebied van wedstrijdzeilen. Plaatje heeft het boek Zijn Regelschrift geschreven. Elke vier jaar komt hiervan een vernieuwde editie uit. Zo krijgt iedere zeiler in tekst en beeld inzicht in de belangrijkste nieuwe wedstrijdregels. Plaatje legt elke regel duidelijk uit aan de hand van overzichtelijke voorbeeldsituaties.

Gratis toegang tot de testen

Het Watersportverbond stelt de cursus Regels voor Wedstrijdzeilen op Watersporttest.nl gratis ter beschikking aan houders van een wedstrijd- en bemanningslicentie. Hetzelfde geldt voor race-officials. Voldoe je daaraan? Log dan in op Watersporttest.nl met je gebruikersnaam (relatienummer bij het Watersportverbond vooraf aangevuld met nullen tot er tien cijfers staan) en het wachtwoord ‘changeme’.

Voldoe je niet aan deze regels? Dan betaal je voor de test ‘Wedstrijdzeilen’, die bestaat uit meer dan 400 vragen, € 15,00.

Omslagfoto: Sander van der Borch

Tags: , , , , Last modified: 29 mei 2019
Sluiten