Promo

Flevoland Regatta 2024

Zeil mee 8 en 9 juni vanuit Houtribhaven te Lelystad.

09:46

Foto: Patrick Goosen

Ben je op zoek naar een leuke zeilwedstrijd om aan deel te nemen? Op zaterdag en zondag 8 & 9 juni organiseert Watersportvereniging Lelystad weer de Flevoland Regatta vanuit de Houtribhaven te Lelystad.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door:


De regatta ontstond een aantal jaar geleden als de zeer succesvolle Lenco Regatta. Nadat deze door onder andere corona een aantal jaar niet door kon gaan, besloot Watersportvereniging Lelystad om het evenement in zijn volle glorie te herstellen. Het bleek een groot succes.


Prachtig weer, veel deelnemers, aantrekkende wind en een gezellig culinair en muzikaal walprogramma waren ingrediënten voor een onvergetelijk regattaweekend. Dit smaakte naar meer en om deze reden organiseert Watersportvereniging Lelystad dit jaar de Flevoland Regatta 2024.

Het wedstrijddeel bestaat uit:

Gemeten en ongemeten klassen
De gemeten klasse
– ORC 1 t/m 4
– ORC dualhanded
– Eenheidsklasse
– SW-klasse (ongemeten klasse)

Deze groepen varen up & down wedstrijden; de ORC dualhanded zeilt dan een langere baan.

Familiecruiserklasse

Hiernaast is er ook weer de ‘Familiecruiserklasse’ welke onder SW wordt gevaren. Deze klasse was vorig jaar nieuw en bleek zeer geliefd. De Familiecruiserklasse is bedoeld voor de minder ervaren zeilers die toch het wedstrijdgevoel willen proeven, zowel op het water als tijdens het uitgebreide walprogramma op de zaterdagavond.

30 mijl in een dag

Daarnaast is er ook de 30 Mijls, die onderdeel is van de Flevoland Regatta. De 30 Mijls wordt alleen op zaterdag gevaren. Dat is een eendaags evenement voor wedstrijdzeilers die minder tijd hebben. De 30 Mijls wordt gevaren onder SW-rating. Hier is de mogelijkheid, bij voldoende inschrijvingen, om een eigen startklasse te creëren. De Bénéteau Club heeft zich hiervoor aangemeld, en de Beneteau Cup is in 2024 dan ook opgenomen in de Flevoland Regatta.

Beneteau en Breehorn Cup

Nadat vele jaren de Cup een opzichzelfstaande wedstrijd was en ook in juni werd gezeild, heeft het bestuur van de Bénéteau Club besloten aan te sluiten bij de Flevoland Regatta. Dit mede vanwege de zeer goede organisatie en het mooie en gezellige avondprogramma. Inmiddels heeft ook een tweede merkenclub, de Breehornzeilers, gekozen om hun Cup samen met de Flevoland Regatta te gaan varen.

Andere bootmerkenclubs zijn van harte welkom voor een eigen startveld bij de Flevoland Regatta. Interesse? Neem contact op via wedstrijd@wvlelystad.nl. De 30 Mijls, de Beneteau Cup en de Breehorn Cup worden allemaal op zaterdag 8 juni gezeild.

Alle informatie over de Flevoland Regatta, de kosten voor deelname aan de Regatta en aan het hospitality-programma vind je op de website van de Flevoland Regatta: www.flevolandregatta.nl. Net als vorig jaar is Alex Hoeve de wedstrijdleider.

Mini Flevoland Regatta voor jeugd

De Mini Flevoland Regatta voor de jeugd zal 8 juni – overdag – gevaren worden in de havenkom van de Houtribhaven met Micro Magics (op afstand bestuurbare elektrische zeilbootjes). Zij zeilen een aantal wedstrijdrondes. De Mini Flevoland Regatta is voor kinderen vanaf zeven jaar. Kinderen die hieraan willen meedoen kunnen zich inschrijven via de website van Watersportvereniging Lelystad of via deze link. Een mail sturen naar jeugd@wvlelystad.nl kan ook.

Happy hour op zaterdagavond

Na alle sportieve activiteiten op het water overdag is er een mooi en gezellig avondprogramma samengesteld. Natuurlijk start dit met een happy hour na de wedstrijd. Deze borrel zal overgaan in een heerlijke culinaire en muzikale feestavond met live muziek.

De Flevoland Regatta wordt georganiseerd door Watersportvereniging Lelystad en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en andere sponsoren. Meedoen aan deze regatta? Schrijf je meteen in.

Tags: , Last modified: 12 april 2024
Sluiten