Nieuws

Terugblik op Sail Den Helder

Met 37 tallships en meer dan 170 Varend Erfgoed-schepen

17:17

De Helderse kades werden van 29 t/m 2 juli rijkelijk versierd door maar liefst 37 tallships en meer dan 170 schepen van het Varend Erfgoed. Zij lagen hier vanwege Sail Den Helder en openden de deuren voor publiek. Het was de zesde keer dat dit grootse evenement werd georganiseerd in de noordelijke kustplaats.

Ruim 200.000 mensen hebben een bezoek gebracht aan Sail Den Helder. Het evenement werd georganiseerd samen met de Marinedagen. Naast het bewonderen van de schepen konden bezoekers ook rekenen op een mooi entertainmentprogramma.
Er zijn minder bezoekers langs geweest dan waarop werd gehoopt. Het weer was storm- en regenachtig, dus wellicht heeft dat ook meegespeeld bij het lager uitgevallen bezoekersaantal. Tijdens de vorige editie, die in 2017 plaatsvond, reisden 350.000 mensen af naar Den Helder.

Gelukkig hebben we de beelden nog

Heb jij Sail Den Helder gemist? Of wil je je nog even terug wanen te midden van de tallships? Wij hebben een aantal social media-post voor je opgezocht waardoor je alsnog een beetje de sfeer kunt ervaren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijke Marine (@koninklijkemarine)

 

Zie hier een glimp van de Crew Parade die door het centrum van Den Helder ging:

Zie jij jezelf al zitten op grote hoogte?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sail Den Helder 2023 (@saildenhelder)

Bekijk hier hoor het evenement is geweest voor de Indonesische crew van KRI BIMA SUCI:

Tags: Last modified: 4 juli 2023
Sluiten