Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kleurrijke Mexicanen naar Sail Den Helder

12:02

 

In Den Helder zijn de voorbereidingen voor Sail Den Helder in volle gang. Op dit moment bestaat de Sailvloot die de marinestad van 20 tot en met 23 juni zal bezoeken uit een dertigtal schepen uit de zogenaamde A en B klasse.

Een van de deelnemende schepen is de ‘Cuauthemoc’ uit Mexico. Dit schip en haar bemanning maakte een onuitwisbare indruk in 2008, toen zij voor de eerste keer de havenstad bezocht. Met haar crew, staande op de ra’s in hun fraaie outfit, bracht de ‘Cuauthemoc’ een exotisch accent naar Den Helder waar nog steeds over gesproken wordt.

Verder worden een aantal prachtige Nederlandse Tall Ships verwacht en  hebben tientallen schepen van het Varend Erfgoed zich aangemeld, die op en rond Willemsoord worden afgemeerd. De grootste windjammers zullen een ligplaats vinden op het Marineterrein, de grote replica’s aan de Nieuwe Diepkade. Sail Den Helder 2013 wordt gehouden in samenwerking met de Koninklijke Marine, die tegelijkertijd haar 525 jarig jubileum viert. Ook de Marinedagen 2013 vinden plaats in dezelfde periode. Binnenkort verschijnt de schepenlijst van Sail Den Helder 2013 op www.saildenhelder.nl

Tags: Last modified: 22 februari 2013
Sluiten