Actueel, Nieuws, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Team Heizkörper wint Heiner Spring Match Race

15:59

Team Heiner organiseert al een aantal jaren match racing wedstrijden in de winter en het vroege voorjaar. Afgelopen weekend is de eerste van de serie van de Team Heiner Spring Match Race gevaren.

Team Heiner Pups in actieEen rustige start op zaterdag met weinig wind, ca 5-8 knopen uit het zuiden. Zondag troffen de deelnemers ultieme match race condities, 10-18 knopen wind met veel zon. In totaal verschenen zes teams aan de startlijn, vier Nederlandse teams en twee teams uit Duitsland. In vergelijking met voorgaande jaren zijn er veel nieuwe gezichten aanwezig . Met name van Nederlandse zeilers.

Round Robin

Op zaterdag is de eerste Round Robin gezeild en een begin gemaakt met de tweede Round Robin. Aan het eind van de eerste dag staat Team Heizkörper met schipper Lars Hueckstaedt aan kop. Op de voet volgen de Team Heiner Pups met Klaartje Zuiderbaan aan het stuurwiel. De andere teams zijn ook erg aan elkaar gewaagd, getuige een gedeelde derde en vijfde positie.

De tweede Round Robin is zondagochtend afgemaakt. Aan het eind van de tweede Round Robin heeft de wedstrijdleiding een flinke puzzel om de kleine en grote finales in te delen, want weer hebben een aantal teams evenveel punten.

Spannende strijd

Zondagmiddag zijn de kleine en hele finales gezeild in spannende wedstrijden. Het is voor alle teams zaak om geen fouten te maken, want de concurrentie is groot. In de kleine finale staann Team Trung Huynh en de Team Heiner Pups met Jelmer van Beek als schipper. De pups weten de wedstrijd met 2-0 te winnen en behalen daarmee overall de derde plaats.

In de finale om de plaatsen 1 en 2 starten Team Heizkörper en de Team Heiner Pups met Klaartje Zuiderbaan als schipper. Een bloedstollende finale die uiteindelijke in een 2-1 overwinning in het voordeel van Team Heizkörper eindigt. Team Heizkörper bestaat naast schipper Lars Hueckstaedt uit Martin Gernhardt, Fabian Gernhardt, Pascal Decker en Jannik Bartz.

Team Heizkorper in actieUitslag Team Heiner Spring Match Race

1. Team Heizkörper
2. Team Heiner Pups  (schipper Klaartje Zuiderbaan)
3. Team Heiner Pups (schipper Jelmer van Beek)
4. Team Trung Huynh
5. Team Valk Welding
6. Team She Sails

 

 

Matchrace programma

Het matchrace programma is opgezet in lijn met het internationale matchrace concept. Heiner heeft bewust gekozen voor stages die een weekend duren. Dit om meer internationale teams in de gelegenheid te stellen om mee te doen en daarmee ook de grading van de serie te verhogen. De organisatie is nog in afwachting van de precieze grading van de serie. In ieder geval is het grade 4, maar de organisatie hoopt op een grade 3. Per weekend worden er twee volledige round robins gevaren plus een finale ronde.

Het volgende match race weekend staat gepland op 29 & 30 maart 2014. De Team Heiner Spring Match Race is de voorloper van het Batavia Stad NK Match Racing, het Open Nederlands Kampioenschap, op 9, 10 en 11 mei 2014

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten