Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘Supporting Holland Around the World’

10:01

Supporting Holland persfoto

Supporting Holland persfoto

“Nederland mist trots. Als nuchter mens geeft menig Nederlander geen blijk van zijn trots op ons land. Nederlanders zijn niet trots op de cultuur, niet op onze bedrijven en al helemaal niet op onze sporters. Toch is het niveau van Nederland op het gebied van zeilen hoog. Zeilen is Olympisch gezien de meest succesvolle sport van ons land en ook internationaal doen we het goed.” Dat moet snel veranderen, vinden Nynke Plaatsman en Fettje Osinga. Daarom hebben ze een bijzonder plan.

Conny van Rietschoten

“In de meest extreme en allergrootste zeilrace ter wereld, de Volvo Ocean Race, voorheen Whitbread Round the World, heeft Nederland als land de meeste overwinningen op haar naam staan. Ook de meest succesvolle schipper in deze race, Conny van Rietschoten, komt uit Nederland. Toch wordt dit nauwelijks aan belicht. Het wordt tijd, zeker in de huidige tijd, dat Nederland trots wordt op haar zeilers. Nederland hoort thuis in de Volvo Ocean Race”, vinden de beide enthousiaste zeilsters.

Roadtrip

Op 18 maart vertrekken de meiden op een roadtrip naar het hoofdkwartier van de Volvo Ocean Race in het Spaanse Alicante, om Nederland symbolisch, in de vorm van een klompboot, naar de Volvo Ocean Race te brengen. De klompboot leidt hen langs belangrijke plaatsen voor de watersport. Met dagelijkse online video’s, updates en een groot aantal media- en zakelijke partners willen zij dat Nederland zich op deze manier profileert als sportief watersportland.

Meedoen

Ook als sportliefhebber of zeiler kunt u opstaan voor een Nederlandse campagne in de Volvo Ocean race. Op de Facebookpagina van Sailing Holland www.facebook.com/sailingholland, de Nederlandse Volvo Ocean Race campagne van Bouwe Bekking, Gideon Messink en Gerd-Jan Poortman, kunt u een badge aan uw profielfoto toevoegen. Hiermee toont u twee weken lang uw steun voor het opmerkelijke initiatief van Nynke en Fettje. “We hopen op massale aandacht voor de mooiste en meest succesvolle sport van Nederland, zeilen. Dit land hoort thuis in de Volvo Ocean Race.”

Volg dit initiatief op Facebook: www.facebook.com/sailingholland, Twitter: www.twitter.com/sailingholland en de website: www.shesails.nl.

Tags: Last modified: 13 maart 2013
Sluiten