Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Strontrace: klipper vaart theehuis binnen

10:14

spiegel der zeilvaart kluiverboomWe berichtten er dinsdagavond al kort over op Twitter: een van de deelnemers van de jaarlijkse Strontrace is bij keerpunt Warmond het karakteristieke theehuisje aan de kade binnengevaren. De kluiverboom van klipper Willem Jacob ging door een raam naar binnen en door de deur weer naar buiten. Er zijn geen gewonden gevallen en de schade aan de boot is minimaal. Het theehuis kwam er minder goed vanaf.

Eelkje II van schipper Klaas Jan Koopman uit Elahuizen is als eerste gefinisht in Workum. Zeilen-redacteur Willem Plet bereikte Warmond dinsdag vroeg in de middag met zijn skûtsje De Jonge Durk. Op het moment van schrijven kan hij ieder moment Workum bereiken.

40 jaar Strontrace

Jaarlijks brengt een vloot klassieke platbodems een symbolische hoeveelheid mest van Workum naar Warmond. In vroeger tijden werd de mest van de boeren in Friesland naar het westen gebracht om daar het bouwland te bemesten. In Zeilen 10/2013 kunt u lezen over 40 jaar Strontrace. Nummer 10 los bestellen? Dat kan via zeilen.nl/losse-nummers.

U kunt de Strontrace live volgen via ttsr.zeilvaartwarmond.nl

Foto Spiegel der Zeilvaart

Tags: Last modified: 23 oktober 2013
Sluiten