Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Stremming staande mastroute Amsterdam

15:32

1074665_420322564750599_837910013_o
Eigenaren van zeiljachten die gebruik willen maken van de staande mastroute door Amsterdam, kunnen misschien beter voor een andere route kiezen. Door warmte en werkzaamheden draaien de bruggen al een aantal dagen niet.

Bleven de afgelopen dagen de bruggen dicht vanwege de tropische temperaturen. Volgens een woordvoerder spelen nu werkzaamheden aan de infrastructuur van de spoorbrug aan de Singelgracht de staandemast route gebruikers parten. “Door de warmte hebben we dinsdagmiddag vanaf kwart over twee niet meer gedraaid. Al twee dagen achter elkaar is dit gebeurd door het uitzetten van de bruggen. Hoe lang deze situatie nog duurt, kan ik niet zeggen. Zeiljachtbezitters kunnen misschien beter over Haarlem varen.”
Gunnar Vroom ligt al drie dagen noodgedwongen voor anker. “De term verwaaid liggen…daar komt een alternatief bij…verwarmd liggen. We zijn op de terugreis van twee weken Zeeland en ik dacht met toeristische tips de familie te plezieren door binnendoor te varen. Iets wat ik als zeezeiler niet zo snel zal doen en dan loop je tegen dit aan,” aldus de schipper van een Sun Fast 37.

Tags: Last modified: 24 juli 2013
Sluiten