Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Stichting ‘Revival of the Flyer’ haalt Flyer I naar Nederland

21:31

Foto_FlyerOneHet schip waarmee Conny van Rietschoten de Whitbread Round the World Race won in 1978 komt terug naar Nederland. Sinds dit voorjaar stond Flyer I te koop in Newport. Meerdere partijen, waaronder de Stichting Het Rotterdamse Zeilschip waren bezig een plan op te stellen voor de terugkeer van dit memorabele schip. Een groep van vier Nederlanders wilde niet langer wachten op een andere internationale partij die hun te snel af zou zijn met de aankoop. Ze vormden de stichting ‘Revival of the Flyer’ en kochten het schip van het Orange Coast College waar het dienst deed als trainingsschip.

Blijdschap om terugkeer
De stichting wil met de koop zorg gaan dragen voor het behoud en de exploitatie van het schip, zo meldt hun website. Ook willen ze deel gaan nemen aan wedstrijden en evenementen in zowel in Nederland als in het buitenland. De voorbije week is een akkoord bereikt over de overname en is een delegatie afgereisd naar de Verenigde Staten om de overdracht definitief te maken. The Orange Coast College liet blijken bijzonder blij te zijn met het initiatief van ‘Revival of The Flyer’ en sprak zijn vertrouwen uit in een nieuwe toekomst voor de Flyer met de woorden: ‘We’re glad that you take her home!”

Planning van terugkeer
De komende periode zullen de nodige voorbereidingen worden getroffen voor de refit van The Alaska Eagle om de zeilboot weer als Flyer te kunnen laten rondvaren. De termijn waarop transport en planning van restauratiewerkzaamheden zal plaatsvinden wordt binnenkort duidelijk gemaakt. Wat er betaald is voor Flyer is onbekend.

Beelden Whitbread Round the World Race 1978
http://youtu.be/kXsid4d8bk0

Tags: Last modified: 20 november 2013
Sluiten