Nieuws

Sterke Nederlandse troeven in Rolex Commodore’s Cup

Drie Nederlandse boten komen uit in de Rolex Commodore's Cup: Satori, Salty Dog en Checkmate 3.
De tweejaarlijkse Commodore's Cup wordt van 11 tot 18 augustus gehouden in Cowes, Engeland...

09:00

Het evenement voor landenteams is oorspronkelijk opgezet als tegenhanger van de Admiral’s Cup en bedoeld voor cruiser/racers. Op het programma staan zeven inshore windward/leeward wedstrijden op de Solent. Plus een lange dagwedstrijd en een offshore wedstrijd.
De Commodore’s Cup zal voor het eerst onder de IRC-rating gevaren worden, en is dit jaar een van de toonaangevende zeilevenementen in Noord-Europa.
Ierland, Spanje, Finland en België hebben zich met een team aangemeld; Frankrijk start met twee teams. Ook in het thuisland Engeland is de belangstelling groot. Voor de kwalificatiewedstrijden hebben zich maar liefst 16 boten aangemeld.
Nederland is present met de volgende drie boten:
De SATORI van schipper Blom. Een geoptimaliseerde Grand Soleil 40, gezeild door een enthousiaste bemanning opgebouwd uit een aantal professionele en amateurzeilers, onder leiding van Gideon Messink.
De Satori won dit jaar de North Sea Regatta in IMS 2.

De SALTY DOG van Hans Hout. Een IMX 40, geschipperd door Jochem Visser. Hij was schipper op de Sydney 40 in het winnende Nederlandse Admiral’s Cup team in 1999.
De Salty Dog won dit jaar de Kieler Woche.

De CHECKMATE 3, gestuurd door eigenaar Peter de Ridder. Zijn bemanning bestaat vooral uit familieleden. Een succesvolle ploeg, in 2001 won Checkmate 3 het Europees kampioenschap IMS in Marstrand. Dit jaar was er winst in de North Sea Regatta in IMS 1 en het Nederlands kampioenschap in IMS 1 en 2.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten