Nieuws

Stem nu op de Nederlandse kandidaten voor World Sailor of the Year

Niet twee, niet drie, maar viér Nederlanders zijn genomineerd voor Rolex World Sailor of the Year

16:12

49erFX
Vier wereldkampioenen op een rij. Beeld: (c) Sailing Energy

Het gaat de 49erFX-zeilers voor de wind. Na de “double dutch” overwinning op het WK in Canada begin september zijn beide duo’s nu genomineerd voor de meest prestigieuze prijs onder zeilers: World Sailor of the Year. Stemmen op de finalisten kan via deze link.

Annette Duetz (29) en Odile van Aanholt (24) zijn als team genomineerd voor de prijs in de vrouwen-categorie. Sinds april 2022 zeilt dit duo samen op de 49erFX. Een gouden greep van Team Allianz, want ze boeken het ene na het andere succes.

Duetz vertelt:

“We zijn mega vereerd om voor deze prijs genomineerd te worden! Meerdere grote namen hebben in het verleden gewonnen. Het is een mooie beloning na een fantastisch seizoen. Odile en ik zijn in april samen gaan varen en dat klikte erg goed. We hebben het leuk in de boot, kunnen goed samenwerken en complementeren elkaar met onze zeilvaardigheden. We wonnen gelijk de World Cup in Palma, die in Almere, en werden Europees- en wereldkampioen. Nu we na het seizoen erop terugkijken zien we pas hoe bijzonder dat eigenlijk is.”

Nog meer Nederlandse kanshebbers

Ook in de mannen-categorie maakt een Nederlands duo kans op de prijs: Floris van de Werken (27) en Bart Lambriex (23) zijn genomineerd. Dit duo zeilt 49erFX en werd afgelopen maand voor de tweede keer wereldkampioen. Het is voor alle vier de zeilers de eerste keer dat ze voor deze prijs zijn aangedragen.

Duetz en Van Aanholt nemen het op tegen de Italiaanse Nacra 17-zeiler Caterina Banti en de Franse windsurfer Helene Noesmoen. Van de Werken en Lambriex strijden om de titel tegen Banti’s partner Ruggero Tita, windsurfer Nicolas Goyard uit Frankrijk en ILCA 7-wereldkampioen Jean-Baptiste Bernaz (ook uit Frankrijk).

Op 25 oktober worden de World Sailor of the Year-winnaars bekendgemaakt. Hun namen zullen in de marmeren met zilveren bol worden gegraveerd. Tevens wordt de Sustainability Award uitgereikt aan het meest duurzame initiatief in de zeilende en maritieme sector.

Stemmen? Dat kan via deze link.

Tags: , , Last modified: 28 september 2022
Sluiten