Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden, Wereldzeilen

Spindrift 2 breekt recordpoging af

19:12

(c) Christophe Espagnon/Spindrift Racing

Trimaran Spindrift 2 heeft de recordpoging om als snelste boot rond de wereld te zeilen, afgebroken. Het team maakte vrijdagavond bekend dat er schade was aan het stuurboordroer. Kort daarna kwam het bericht dat de recordpoging werd gestaakt. Nadat het team de schade had bekeken werd de conclusie getrokken dat het onmogelijk was om de schade te repareren zonder dat daarbij de veiligheid van de bemanning of de recordpoging in het geding kwam.

Teleurstelling

Schipper Yann Guichard. (c) Chris Schmid/Spindrift Racing

Het stoppen komt als een grote teleurstelling voor het team van Schipper Yann Guichard. “Vanwege dit technische probleem hadden we geen keuze en moeste we de recordpoging staken. Het is een enorme teleurstelling voor alle bemanningsleden. We gaan nu naar de zuidoostkust van Australië en we verwachten daar over vier dagen aan te komen.” Aldus Guichard.

(c) Chris Schmid/Spindrift racing

Kleine achterstand

Na 12 dagen bereikte het team al de lengtegraad van Kaap de Goede Hoop, nog steeds met voorsprong op de recordpoging van Francis Joyon in 2017 aan boord van IDEC Sport. Ten tijde van de schade lagen ze zo 107 mijl achter. Spindrift 2 bevindt zich nu op 1200 mijl afstand van de Afrikaanse Kaap.

Omslagfoto: (c) Christophe Espagnon/Spindrift Racing

Tags: , , , , , Last modified: 8 februari 2019
Sluiten