Nieuws

Solozeilster Laura Dekker ontmoet Knox-Johnston in Zeiltheater

Laura Dekker zal haar solozeilreis rond de wereld onderbreken om haar ervaringen te delen met bezoekers van de HISWA Amsterdam Boat Show. Ze ligt nu met haar boot in de Cariben. In het Zeiltheater geeft ze een presentatie.

16:10

Zeilen had eerder de primeur van het eerste interview met Laura en nu zien we haar op de Hiswa in het Zeiltheater, naast de stand van Zeilen. In het Zeiltheater vertelt Laura dagelijks over het eerste deel van haar reis, waarbij de belevenissen op de Atlantische Oceaan centraal staan. Zoals al eerder bekend is Sir Robin Knox-Johnston ook aanwezig in het Zeiltheater.

De jongste solozeilster ontmoet daar zeillegende Sir Robin Knox-Johston, die in 1969 als eerste non-stop rond de wereld zeilde. Zij hebben beiden aangegeven ernaar uit te kijken elkaar daar te ontmoeten.

Speciaal voor jongeren geeft Laura zeilclinics om hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen in een groot bassin met windturbines. Hier kunnen jongeren bovendien de hele dag door diverse watersporten zelf proberen.

Andere bekende zeilers die aanwezig zijn op Hiswa 2011, zijn vijfvoudig wereldkampioene Lobke Berkhout, drievoudig wereldkampioene Marcelien de Koning en veelzijdig oceaanzeiler Hans Bouscholte. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 1 tot en met 6 maart in Amsterdam RAI.

Foto: ANP
Zita Divendal

Last modified: 21 februari 2011
Sluiten