Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Sneekweek: meer dan 800 inschrijvingen

13:05

Flits, de jeugdklasse in Friesland

Flits, de jeugdklasse in Friesland

Meer dan 800 inschrijvingen verwacht de organisatie van de Sneekweek. Vorig jaar bleef de teller steken op 770. Opnieuw vormt de Optimist met 71 inschrijvingen het grootste veld. Ook de O-Jol en de Splash doen het met meer dan vijftig inschrijvingen goed. Met negentien deelnemers is de uit 1956 daterende Solo, de boot waarin onder andere Zeilenredacteur Eric van Staten wedstrijden zeilt, volgens de organisatie bezig met een ware ‘comeback’.

Drukte in de stad

Naar verwachting zullen rond de 30.000 bezoekers dagelijks op het evenement af komen. In de stad zijn op verschillende plaatsen grote schermen geplaatst waarop het publiek de verrichtingen van de zeilers op de voet kan volgen. Hiermee wil de organisatie het evenement ‘meer naar de stad halen’.

Social media

Ook de inzet van social media vormt één van de speerpunten van de komende Sneekweek. Een speciaal ‘content management team’ zal gedurende het evenement verslag doen via Facebook, Twitter en YouTube. Een aantal zeilers krijgt een camera mee aan boord, zodat hun activiteiten zowel op het starteiland als in de stad op de voet kunnen worden gevolgd. Om te voorkomen dat het digitale netwerk bezwijkt onder de grote belangstelling worden extra steunzenders geplaatst.

Teamwedstrijden

De 78e editie van de Sneekweek begint vrijdag 2 augustus met de traditionele openingsceremonie met onder andere een vlootschouw en een grootst vuurwerk bij de Waterpoort in Sneek. Op woensdag De eerste wedstrijden gaan op zaterdag 3 augustus van start en duren tot en met 8 augustus. In totaal zijn er 36 starts per dag. De eerste is die van de Finjoll, ‘s morgens om 10.00 uur. Als laatste gaat om 14.00 uur de Pampus-klasse van start. Op zondag, dinsdag en woensdag beginnen om 17.00 uur de teamwedstrijden tussen de gewesten Holland en Friesland in de Regenbogen.

Informatie: www.sneekweek.nl en www.vlootschouwsneek.nl (foto Eric van Staten).

 

Tags: Last modified: 29 juli 2013
Sluiten