Nieuws

Sneekweek en SKS willen allebei het Sneekermeer

17:30

De Sneekweek en het SKS Skûtsjesilen zijn in volle gang. Twee Friese evenementen die elkaar volgend jaar in de weg zitten. Het SKS Skûtsjesilen en de Hardzeildag van de Sneekweek staan op woensdag 9 augustus 2017 gepland.

Sneekweek Zondag-038Sinds 1934 wordt de Sneekweek al op de eerste zaterdag van augustus georganiseerd en daarbij staat vast dat Hardzeildag altijd op de woensdag daarna is. “We zitten altijd al wel een beetje in elkaars vaarwater, maar niet zoals het voor volgend jaar staat gepland” aldus Karst Doevendans, voorzitter van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS). “Wanneer we precies weten wanneer de bouwvak valt kunnen we kijken of SKS een week eerder of later kan. En als dit niet lukt moeten we kijken in hoeverre we het kunnen integreren.” Daarbij meldt Doevendans dat de bal nu eerst bij SKS ligt.

Er is altijd een goede samenwerking geweest tussen de KWS en SKS. “Wanneer we er even goed voor gaan zitten komen we er echt wel uit. Wanneer het niet lukt om de twee evenementen op een andere dag en/of plaats te organiseren, kan er misschien een oplossing gevonden worden in de planning. Bijvoorbeeld door ‘s ochtends te starten met de kleine klassen en dat het SKS om 12 uur begint. Maar zover zijn we nog niet.”

Op vrijdag 12 augustus 2016 zeilt de SKS haar finalewedstrijd op het Sneekermeer. De Sneekweek duurt nog tot en met 11 augustus 2016.

 

 

Tags: Last modified: 23 maart 2021
Sluiten