Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Sneek kampioen SKS-skûtsjesilen

18:27

Sneeker Pan

Sneeker Pan

Echt spannend was het eigenlijk niet meer, want het skûtsje van Sneek had een dag eerder het kampioenschap al veiliggesteld. Toch was de finale op het Sneekermeer een bijzondere. Er werd namelijk niet gezeild.

Mooie zeilwedstrijd

Uitstel, baan verleggen, valse start. En gebrek aan wind. Dit alles zorgde er voor, dat op vrijdagmiddag om enkele minuten voor vier de beslissing viel dat er niet meer zou worden gezeild. Voor de deelnemers was het al eerder een bekeken zaak, maar het publiek keek toch uit naar een mooie zeilwedstrijd. Het mocht niet zo zijn.

Sneeker Pan

De toeschouwers op het starteiland en op de vele boten langs de wedstrijdbaan bleven geduldig wachten tot eindelijk het start zou vallen en zij konden genieten van het immer imposante schouwspel. Helaas, toen rond halfvier alsnog werd gestart, volgde een algehele terugroep.

En toen was het te laat om nog een wedstrijd te varen. Jammer voor het publiek dat de hitte trotseerde om de skûtsjes in actie te zien. De vreugde op het winnende skûtsje, de Sneeker Pan, was er echter niet minder om.

Grouw legde beslag op de tweede plaats, Joure werd derde. Kijk voor een uitgebreid wedstrijdverslag en voor de complete lijst met uitslagen op www.skutjesilen.nl.

Tags: Last modified: 2 augustus 2013
Sluiten