Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Smartphone en VHF ineen

16:23

vhfcaseDe mobiele telefoon wordt steeds vaker als het belangrijkste navigatie-instrument aan boord gebruikt. Voor de primaire functie ervan – bellen- hebben we er echter al vrij snel uit de kust helemaal niks meer aan. Bovendien geschiedt maritieme communicatie op de binnen- en kustwateren via VHF. Sean Toomey van het Dublin Institute of Technology bedacht een oplossing om juist de sterke kanten van de smarthpone en de marifoon aan elkaar te koppelen. De VHF CaseMate is een waterdichte hoes voor de smartphone met een geïntegreerde marifoon.

Snelle localisering

Het doel van de CaseMate is niet alleen om de smartphone tegen waterschade te beschermen en de VHF te integreren, maar vooral ook om reddingsoperaties te bespoedigen. Het signaal van de mobiele telefoon is een extra hulpmiddel bij het lokaliseren van de zeiler in nood. De CaseMate kan ook een open noodoproep uitzenden die door omringende schepen kan worden opgepikt. Door het gebruik van VHF kan dit dus met meerdere schepen tegelijkertijd. De CaseMate heeft een batterij die de telefoonaccu moet bijladen voor het vermogen om uit te zenden en te ontvangen in VHF.

De bedenkers van CaseMate hopen het product te kunnen ontwikkelen voor een consumentenprijs van tussen de €50 en €200 en zijn hard op zoek naar investeerders om het te kunnen realiseren.

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten