Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Skûtsje Heerenveen vangt Skûtsje Drachten op

16:42

Foto: Simone Scheffer

Door een flinke windvlaag sloeg het Skûtsje Drachten maandag bijna om en valt met de mast op Skûtsje Heerenveen. Na een week met weinig wind is de spanning bij het SKS helemaal terug.

Foto: Simone Scheffer

Foto: Simone Scheffer

Winst voor Sneek

Het Skûtsje Sneek wint maandag voor de tweede keer op rij in de wedstrijd in Woudsend. Bolsward ging als tweede over de finish en Lemmer eindigt als derde.

Tijdens de wedstrijd zijn protesten ingediend door Joure, Heerenveen, Eernewoude en Woudsend. Het protest van Heerenveen tegen Drachten is niet toegewezen. In een tegengesteld protest gaf Heerenveen te weinig ruimte aan Drachten bij de boei en Heerenveen krijgt daardoor 14 wedstrijdpunten. Drachten krijgt vanwege uitval door averij het gemiddelde aantal punten van alle wedstrijden. Joure protesteert tegen Grou in verband met een bakboord stuurboord situatie, Eernewoude protesteert om een loef, lij situatie. Beide protesten zijn toegewezen en Grou krijgt 14 wedstrijdpunten.

Uitslag maandag 29 juli

Uitslag Woudsend

 

 

 

Gered door Heerenveen

Het Skûtsje van Drachten ging maandag bijna om. Skûtsje Heerenveen voer onder Drachten en vangt de omslaande Skûtsje op. Skûtsje Heerenveen komt met de schrik vrij, maar moest wel een extra rondje varen om weer in de wedstrijd te komen. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden, gemaakt door Omrop Fryslân.

 

Last modified: 29 juli 2013
Sluiten