Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Serious Rescue haalt geld op

17:55

Ook dit jaar varen reddingsboten uit heel Nederland van Arnhem naar Enschede om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Ook dit jaar varen reddingsboten uit heel Nederland van Arnhem naar Enschede om geld op te halen voor 3FM Serious Request. De toch duurt ongeveer drie dagen en start op 21 december.

Vanaf 21 december zal een lint van dertig oranje reddingsboten een tocht varen van 100 kilometer lang. De vrijwilligers varen naast de normale inzetbare capaciteit van de brigades en de kosten van deze actie dragen de reddingsbrigades zelf. Daarnaast wordt voorafgaand aan en tijdens de tocht zoveel mogelijk geld ingezameld. Voorgaande jaren is de tocht door de vrijwilligers als heftig ervaren. Ze krijgen te maken met kou en neerslag terwijl ze op de boten veel stil zitten. Er is toen 12.500 euro opgehaald.

Met deze actie steunen de reddingsbrigades het doel van Serious Request van dit jaar: het terugbrengen van babysterfte door een gebrek aan medische zorg en begeleiding.  Op 23 december zal de cheque met het opgehaalde bedrag worden overhandigd aan de dj’s in het Glazen Huis in Enschede.

Last modified: 12 december 2012
Sluiten