Nieuws

Schmitter plaatst zich voor Paralympics

Thierry Schmitter heeft zich geplaatst voor de Paralympische Spelen van 2008 in Quingdao. Met een derde plaats in de 2.4 mR klasse tijdens de Wereldkampioenschappen op Lake Ontario kwalificeerde Thierry Nederland voor de Paralympics. Zelf verdiende hij volgens de normen van NOC*NSF een nominatie op naam.

09:19

Op de laatste dag van het kampioenschap lag hij op de derde plaats, met een minimaal verschil tussen de nummers twee en vier. Zijn derde plaats in de voorlaatste wedstrijd was voldoende om definitief beslag te leggen op de derde plaats overall.

Vooraf gold Schmitter al als één van de grote kanshebbers, na zijn overwinningen tijdens de Kieler Woche en de Semaine Olympique Française de Voile. Fransman Damien Seguin bleek echter oppermachtig en veroverde de wereldtitel met meer dan tien punten verschil op de uiteindelijke nummer twee, Heiko Kroeger uit Duitsland.

Thierry Schmitter neemt dit jaar nog deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische en Paralympische Klassen in Medemblik, op 5, 6 en 7 oktober.

Last modified: 19 september 2007
Sluiten