Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Schipper Spithill terug in America’s Cup

12:03

Jimmy Spithill, hier nog bij Oracle Team USA

Oracle Team USA-schipper Jimmy Spithill keert terug naar het Amerikaanse team voor de 35e editie van de America’s Cup. Spithill won de afgelopen America’s Cup met een geweldige comeback. Met een reeks van acht opeenvolgende overwinningen wist hij met Team Oracle USA de 8-1 achterstand op Emirates Team  New Zealand weg te werken. Spithill gaat in de 35e editie voor zijn derde overwinning op rij.

Leven voor de America’s Cup

Jimmy SpithillSpithill heeft van de America’s Cup zijn levenswerk gemaakt. Als 20-jarige schipper van de Young Australia team, deed hij mee  aan de 1999/2000-editie van de Louis Vuitton Cup. In 2010 werd hij de jongste schipper die de trofee in ontvangst mocht nemen.

Spithill geeft aan dat de goede samenwerking met teambaas Larry Ellison en CEO Russell Coutts mede doorslaggevend is geweest om opnieuw bij Team Oracle te tekenen. Hij ziet de America’s Cup als de ultieme team uitdaging, een maatstaf voor het individu in een teamomgeving.

Vooruitkijkend naar de 35e America’s Cup zegt Spithill dat hij denkt dat Team Oracle opnieuw tot het uiterste gaat om de America’s Cup te winnen. Het team kan de derde keer op rij winnen, wat het team nog meer motivatie geeft om te winnen. “Ik kan niet wachten om terug te komen op het water en weer te racen. Het vooruitzicht van het nek aan nek racen tegen de andere teams en de betrokken persoonlijkheden… Het is moeilijk om te wachten om eerlijk te zijn. Ik kijk ernaar uit om weer te training en te racen in de America’s Cup World Series.”

Wie nog meer deel gaat uitmaken van Oracle Team USA zal in de komende weken bekend worden gemaakt.

Foto: Guilain Grenier

 

 

Last modified: 5 februari 2014
Sluiten