Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Schipper Budel van boord voor zaken

11:53

Schipper in de Global Ocean Race Nico Budel, stapt in Brazilië van boord. Hij moet voor zaken terug naar Nederland. Wedstrijdzeilster Yvonne Beusker neemt zijn plaats in.

Nico Budel komt aan in Punta del EsteDe 72-jarige Budel was op 2 april gestart in de vierde etappe van Punta del Este, Uruguay, naar Charleston in de Verenigde Staten. Kort na de start van de tweede etappe verloor hij zijn mast. Door herstelwerkzaamheden miste Budel de tweede en volledige derde etappe. Hij heeft zijn wedstrijdjacht solo van Kaapstad naar Uruguay gevaren, om daar weer aan te haken bij de wedstrijd.

 

Zaken
Budel gaat terug naar Nederland voor belangrijke zaken omtrent het aannemingsbedrijf dat geleid wordt door zijn zoons. “Ik wilde die zaken eigenlijk pas na afloop van de race afhandelen, maar dat gaat helaas niet. Ik moet terug naar Nederland”, zegt Budel vanaf Sec. Hayai.

Van Vuuren zou worden gediskwalificeerd als hij de boot in zijn eentje over de finish zou varen. “Daarom varen Erik en zijn vriendin Yvonne samen over de finish in Charleston”, zegt Budel. Yvonne Beusker is eigenaresse van J-105 Panther en vaart regelmatig – en met succes – offshore-wedstrijden.

Foto’s: Global Ocean Race

Tags: Last modified: 18 april 2012
Sluiten