Actueel, Nieuws

Schipbreukeling overleden na haaienbeet

12:18

Drie Venezolanen zijn overleden na het zinken van hun driemastbark Doña Mathilda in de buurt van Aruba. Twee van de zeven opvarenden verdronken, een ander overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen door de beet van een haai.

DrenkelingDe Doña Mathilda was donderdag vertrokken van Bonaire naar Aruba. De kustwacht startte vrijdag een zoekactie omdat het schip nog niet was aangekomen. Met een patrouillevliegtuig werd niets gevonden. Op zaterdag kreeg de kustwacht melding van een schip dat een schipbreukeling aan boord had genomen. Drie van de opvarenden van Doña Mathilda hadden zich vastgeklampt aan de ankerketting van het schip dat melding bij de kustwacht deed. De vierde dobberde in een boei aan de achterzijde van het schip.

De laatste was zwaargewond omdat hij door een haai was gebeten. Met een helikopter is hij uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De drie anderen zijn met uitputtingsverschijnselen aan land gebracht. Volgens de overlevenden sloeg een grote golf over de achtersteven van de bark waarna het schip vrijwel direct zonk.

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten