Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

SAIL Amsterdam gaat nieuwe samenwerking aan

08:49

Voor de negende editie van SAIL Amsterdam komt een nieuw samenwerkingsverband. Stichting SAIL Amsterdam, Niehe Media/ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam NV gaan gezamenlijk de organisatie van de komende edities van SAIL vormgeven. Het doel van de partijen is om een breder publiek te verbinden aan SAIL Amsterdam, dat van 19 tot en met 23 augustus 2015 plaatsvindt.

SAIL Amsterdam 2015

SAIL Amsterdam behoort tot de grootste nautische evenementen van Nederland. SAIL Amsterdam 2015 krijgt een nieuwe opzet met als doel een nog breder publiek aan het evenement te verbinden. “De traditionele opzet van de Tall Ships in de IJhaven met diverse kleine en grotere evenementen in de directe omgeving hiervan, vroeg mede voor de continuïteit om vernieuwing. We willen een sterkere verbondenheid van de stad en de haven creëren. We hebben ook de ambitie om het evenement nog boeiender te maken voor jongeren”, aldus Arie Jan de Waard, voorzitter van de Stichting SAIL Amsterdam.

Het nieuwe concept

SAIL Amsterdam 2015 wil een totaalbeleving voor alle bezoekers realiseren. “Wij verwachten met de nieuwe opzet een groots evenement neer te zetten waar alle bezoekers van SAIL Amsterdam 2015 en de stad met de Noordzeekanaal gemeenten trots op zijn. Zo is er elke avond een uniek cultuur en entertainment programma, zijn er diverse (live) radio en tv uitzendingen en is het onze wens om meer nog dan bij vorige edities ook het MKB en de kunst- en cultuurinstellingen bij SAIL te betrekken”, aldus Erwin van Lambaart namens Niehe Media/ACE Concepts & Events.

“Voor ons als Havenbedrijf Amsterdam is SAIL een fantastisch evenement, waarbij voor ons de combinatie van historie samenvloeit met onze huidige activiteiten. In de nieuwe opzet, waarbij ook ruim aandacht wordt besteed aan innovatie en duurzaamheid, biedt SAIL het publiek een uitgelezen kans om kennis te maken met zowel de historie als de huidige scheepvaart en zo ook met de haven van Amsterdam”, aldus Dertje Meijer, CEO Havenbedrijf Amsterdam NV.

Samenwerkingsverband

Stichting SAIL Amsterdam blijft de hoeder en organisator van de kern van SAIL. De aanwezigheid van de Tall Ships, het varende erfgoed en de ondersteuning daarvan. Daarmee zet de stichting haar jarenlange traditie onverminderd voort.

Erwin van Lambaart is de beoogd directeur van het samenwerkingsverband en brengt de expertise op het gebied van evenementen, media, kaartverkoop en sponsoring namens Niehe Media/ACE Concepts & Events. Mitra van Raalten blijft de algemeen directeur van de Stichting SAIL Amsterdam en vertegenwoordigt ook de stichting in het samenwerkingsverband. Het Havenbedrijf Amsterdam brengt haar expertise op het gebied van nautische veiligheid, financiën en organisatie in.

Historie SAIL Amsterdam

De harten van een aantal Amsterdamse zeilliefhebbers werden in de jaren zeventig geraakt toen ze een aantal tallships een Engelse haven zagen binnenvaren. Daar ontstond het plan om zoiets in Nederland te organiseren. In 1975, ter gelegenheid van de viering van het 700-jarig bestaan van Amsterdam, trok voor het eerst een indrukwekkende vloot tallships, moderne schepen, marineschepen en replica’s de haven van Amsterdam binnen: Sail Amsterdam was geboren. Sindsdien wordt eens in de vijf jaar de magie uit het verleden werkelijkheid in de Amsterdamse haven. Zodat miljoenen mensen een deel van deze rijke historie zelf kunnen beleven.

Video: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

 

Tags: Last modified: 8 februari 2019
Sluiten