Nieuws

Route naar Beijing begint in Medemblik

Zeilsters die iets voelen voor een olympische campagne tot 2008 kunnen nu een eerste stap zetten.

13:23

Zeilsters die iets voelen voor een olympische campagne tot 2008 kunnen nu een eerste stap zetten. Vanaf  6 en 7 november worden in Medemblik elk weekend trainingen in de Yngling –de olympische drievrouwskielboot- georganiseerd.


De trainingen zijn bestemd voor vrouwelijke zeilers die een gedegen training willen hebben in de Yngling en ook kennis willen maken met trainen en zeilen op olympisch niveau. Dit alles met Beijing 2008 in het vooruitzicht.


De trainingen worden georganiseerd door de afdeling Topzeilen van het Watersportverbond. Die benut de trainingen tevens om kennis te maken met nieuw of bekend talent, met wie mogelijk in 2005 een Yngling-kernploeg kan worden gestart. Onder voorbehoud dat boot een olympische klasse blijft.


Yngling-zeilster Janneke Hin zal het merendeel van de trainingen geven. Zij heeft net de campagne voor Athene achter de rug en wil doorgaan voor 2008. “Ik ben er ook bij gebaat dat er meer vrouwen in onze klasse gaan zeilen,” aldus Hin die zelf in januari alweer wil gaan zeilen. Tijdens de trainingen zal ook bondscoach Jaap Zielhuis aanwezig zijn. Voor de trainingen zijn Ynglings beschikbaar gesteld, maar een eigen boot meenemen kan ook natuurlijk. Aanmelden, als team of als indiviuele zeiler, kan bij: henneke.stavenuiter@watersportverbond.nl.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten