Actueel, Nieuws

Rondje wereld in open cat gaat solo verder

12:43

599709-le-suisse-yvan-bourgnon-et-le-francais-vincent-beauvarlet-au-depart-d-un-tour-du-monde-en-catamaran-Met zijn tweeën rond de wereld in een open catamaran? Dat is op zich al een hachelijke onderneming. Vanaf 20 november is de situatie nog gekker geworden, want Vincent Beauvarlet, de tweede man aan boord, is op de Canarische Eilanden aan land gebleven. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Yvan Bourgnon gaat in zijn eentje verder. De enige aanpassing aan boord: de montage van een stuurautomaat.

In zijn eentje

Bourgnon en Beauvarlet verlieten op 5 oktober de haven van Les Sables d’Olonne in Frankrijk. De heren zeilden met hun open catamaran van ruim zes bij vier meter naar de Canarische Eilanden, waar de uit Frankrijk afkomstige Beauvarlet het op de avond voor de Atlantische oversteek voor gezien hield. Bourgnon besloot daarop in zijn eentje te vertrekken, zij het na installatie van een stuurautomaat. “Daardoor is het voor Yvan mogelijk om toch kort te kunnen slapen”, aldus het team.

Zonder moderne navigatiemiddelen

Oceaanzeiler en multihullspecialist Bourgnon won in het verleden onder andere de Mini Transat en de Transat Jacques Vabre. De Zwitser is zonder moderne navigatieapparatuur – met sextant – vertrokken naar Guadeloupe. Naast een gps ontbreekt ook de mogelijkheid om weerkaarten te ontvangen. De zeiler heeft wel verbinding met de buitenwereld en plaatst af en toe zelfs een bericht op Twitter. Bourgnon wil avontuur weer onderwerp van gesprek maken “en ik wil ook laten zien dat het ook mogelijk is om zonder veel geld grote uitdagingen aan te gaan.”

Als alles goed gaat komt Bourgnon in september 2014 weer terug van zijn wereldreis. Het hachelijke avontuur is te volgen via defisma.com

Met dank aan Nauticlink.nl

Tags: Last modified: 28 november 2013
Sluiten