Nieuws

Ronde om Noord-Holland start morgen

Morgen, vrijdag 15 juni, gaat 's ochtends de elfde Ronde om Noord-Holland van start. De ronde start in Muiden en loopt via Kornwerderzand naar IJmuiden. De deelnemers varen zo over zoet, zilt en zout water. De Ronde om Noord-Holland is een non-stop wedstrijd, dit jaar nemen er ongeveer 250 boten deel.

10:13

Morgen, vrijdag 15 juni, gaat ‘s ochtends de elfde Ronde om Noord-Holland van start. De ronde start in Muiden en loopt via Kornwerderzand naar IJmuiden. De deelnemers varen zo over zoet, zilt en zout water. De Ronde om Noord-Holland is een non-stop wedstrijd, dit jaar nemen er ongeveer 250 boten deel.


Daarmee is de Ronde de meest populaire non-stop tocht voor tour- en wedstrijdzeilers. Een van de meest uitdagende onderdelen van de wedstrijd is het ‘s avonds en ‘s nachts varen op het Wad. In het donker, met invloed van stroom en getij, is het lastig navigeren.  De deelnemers moeten zaterdag 16 juni voor 17.00 uur in Ijmuiden zijn, anders missen ze de prijzenboot. 


De Ronde is voor het publiek goed te volgen. Van Muiden wordt naar Enkhuizen gezeild, waar het dringen geblazen is voor de sluis. Ook de passage bij Kornwerderzand belooft spektakel. Daarnaast zijn natuurlijk start en finish goed te zien. 


Mendel Stecher, hoofdredacteur van Zeilen, zal zaterdag met gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Ton Hooijmakers de prijzen uitreiken.    

Last modified: 14 juni 2007
Sluiten