Nieuws

Spectaculaire laatste finish in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Bijzonder het nieuwe jaar in

14:31

Rolex Sydney Hobart Yacht Race

De 77e editie van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race is gevaren. Op 31 december kwam net voor de jaarwisseling de laatste boot, met duo Kathy Veel en Bridget Canham aan boord, over de finishlijn. Zij zijn het eerste vrouwelijke duohanded team dat ooit deze wedstrijd voltooide. Het bijzondere onthaal was dus dik verdiend!

Op 31 december om 23:42 uur arriveerden Veel & Canham met 30-voeter Currawong. De dames werden getrakteerd op luid gejuich en een spectaculaire vuurwerkshow. De organisatie omschrijft hun onthaal als een passende manier om een gedenkwaardige 2022-editie van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race af te sluiten. Bekijk hieronder hoe de zeilsters terugkijken op hun grote avontuur.

De winnaars

Uiteindelijk hebben 100 deelnemers 628 mijl op de tellers erbij geschreven. In diverse klassen vertrokken de deelnemers op tweede kerstdag vanuit Sydney Harbour om koers te zetten richting Hobart. Nog geen twee dagen later kwam de eerste al over de eindstreep. Het podium van de Line Honours bestond uit Andoo Comanche, LawConnect en Black Jack. Alle andere resultaten (per divisie) vind je hier. De nummers 1 per klasse klasse kun je hieronder bekijken in de Facebookberichten. De posts zijn door de foto’s te mooi om niet te delen.

Wil je alle race updates zien? Kijk dan hier.

 

Tags: Last modified: 2 januari 2023
Sluiten