Wedstrijden

Rolex Sydney Hobart Yacht Race-deelnemers op volle toeren

Wordt er een nieuw record gevestigd?

12:07

Race Start

De 77e editie van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race (628 mijl) is op maandag 26 december van start gegaan. De koplopers hebben flink de vaart erin en passeren al bijna de eindstreep. De race is in volle gang en gelukkig zijn (en worden) er genoeg beelden van de offshore klassieker geschoten. Onderaan in dit artikel kun je de mooie foto’s en video’s bekijken en racedag 1 en 2 min of meer herbeleven.

Duizenden toeschouwers, zowel op het land als op het water, hoorden hoe het startschot klonk. De vloot, die meer dan 100 jachten telt, genoot van een blauwe hemel en een noord- tot noordoostelijke wind van 10 tot 15 knopen. Toen Sydney Harbour eenmaal was verlaten, trok de wind aan. De teams hesen hun spinnakers en dat zorgde voor een kleurrijke geheel op het water voor New South Wales.

Volg de race

Op dag 1 en 2 van de wedstrijd krijgen de deelnemers te maken met voordewindse omstandigheden. Biedt dit een recordkans voor de snelste deelnemers? Op het moment van schrijven ligt Andoo Comanche voorop en heeft nog iets meer dan 50 mijl voor de boeg.

De verandering in de windrichting die voor de derde dag wordt voorspeld, kan voor de kleinere jachten een lastig kantelpunt zijn. Wil je de aankomende tijd de race volgen? Houd dan de tracker, de website en Facebookpagina van de wedstrijd goed in de gaten.

Rolex Sydney Hobart Yacht Race in beeld

Bekijk hieronder de recap van de start:

Volgas naar de finish:

 

Omslagfoto: © Rolex | Carlo Borlenghi

Last modified: 28 december 2022
Sluiten