Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Rolex Fastnet Race 2013 in een dag vol

15:08

Start in 2011. © ROLEX/Carlo Borlenghi

Binnen 24 uur na de opening van de inschrijving voor de Rolex Fastnet Race, is het maximum aantal inschrijvingen al bereikt. Driehonderd deelnemers hebben zich aangemeld voor de race die over acht maanden plaatsvindt.

In de eerste minuut waren er al twintig inschrijvingen, waarvan de eerste inschrijving slechts zeven seconden na opening binnen was. Na tien minuten waren dit er al 121. Tijdens de editie in 2011 was de race in tien dagen vol, wat al als groot succes werd gezien. Er werd extra deelnemers toegelaten waardoor 314 boten aan de start konden verschijnen.

Gezien de crisis is het een enorme meevaller dat zoveel mensen mee willen doen met deze wedstrijd. Andere grote wedstrijden als de Vendée Globe en de America’s Cup hebben hier meer problemen mee gehad. Het is verbazingwekkend gezien de tijdrovende voorbereidingen die getroffen moeten worden om als team aan de deelnameregels te voldoen.

Volgens directeur Elliott is de race als een icoon voor zeezeilen in wedstrijdverband. “De race wordt gezien als een grote uitdaging en daarom willen veel mensen graag deelnemen. En doordat de race slechts een week duurt is dit goed in te passen in de agenda. De locatie is centraal, waardoor het voor veel deelnemers mogelijk is om in een dag naar het wedstrijdgebied te varen en daarnaast is het internationale element interessant.”

De race is ook meer dan alleen een race: het is een reis, met een lange voorbereiding om een bepaald doel te halen. Hierdoor is men erg betrokken bij de race. Om deel te nemen moet je als team aan bepaalde eisen voldoen waardoor het deelenemen alleen al een prestatie is.

Last modified: 9 januari 2013
Sluiten