Nieuws

Record rondje UK en Ierland aangescherpt

Maxicat Maiden II van schipper Brian Thompson heeft de snelste tijd die stond voor een rondje Verenigd Koninkrijk en Ierland met iets meer dan 28 uur verbeterd...

12:47

De uitgelaten crew

Maxicat Maiden II van schipper Brian Thompson heeft de snelste tijd die stond voor een rondje Verenigd Koninkrijk en Ierland met iets meer dan 28 uur verbeterd. 4 dagen, 17 uur, 3 minuten en 23 seconden had de 100-voeter slechts nodig voor het 1787 mijl lange parcours. Een gemiddelde snelheid van 15,8 knopen.

‘We zijn ontzettend blij met het resultaat en we hebben het gevoel prima gezeild te hebben’, verklaarde Thompson na afloop. ‘De boot deed het erg goed en de enige schade is een paar gebroken zeillatten.’

Maiden II, in een vorig leven bekend als Club Med, startte vorige week donderdag een half uur eerder dan Geronimo van schipper Olivier de Kersauson. Die had het voornemen hetzelfde record te verbreken, maar kwam ruim 4 uur tekort. Tijdens de recordpoging wilde geen van beide teams de eigen positie bekendmaken, bang het concurrerende team een tactisch voordeel te geven.

Net drie weken geleden probeerde ook Bruno Peyron met zijn Orange een aanval te doen op het oude record van avonturier en zeiler Steve Fosset, maar kwam net een uur en 16 minuten tekort, toen de wind het in het zicht van de finishlijn liet afweten.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten