Nieuws

Qingdao, testevenement voor de Spelen

Op 15 augustus begint de 'Good Luck Beijing 2007 Qingdao International Regatta', de generale repetitie voor de Spelen van 2008. Aan iedere klasse mag per land één team deelnemen, gelijk aan de Olympische Spelen. Nederland is tijdens de testwedstrijden vertegenwoordigd in zeven van de elf klassen.

11:02

Op 15 augustus begint de ‘Good Luck Beijing 2007 Qingdao International Regatta’, de generale repetitie voor de Spelen van 2008. Aan iedere klasse mag per land één team deelnemen, gelijk aan de Olympische Spelen. Nederland is tijdens de testwedstrijden vertegenwoordigd in zeven van de elf klassen:


470 Dames:
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. Drievoudig wereldkampioenen, nominatie op naam. Een plaats bij de eerste zes volstaat voor definitieve plaatsing voor de Spelen.


470 Heren:
Sven en Kalle Coster. Tweede op het WK in Cascais, nominatie op naam. Een plaats bij de eerste zes volstaat voor definitieve plaatsing voor de Spelen.


Finn:
Pieter Jan Postma. Tweede op het WK in Cascais, nominatie op naam. Een plaats bij de eerste zes volstaat voor definitieve plaatsing voor de Spelen.


Tornado:
Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis. Derde op het WK in Cascais, nominatie op naam. Een plaats bij de eerste zes volstaat voor definitieve plaatsing voor de Spelen.


RSX Windsurfer Heren:
Casper Bouwman. Wereldkampioen in 2006, geen nominatie op naam, wel landenkwalificatie.


Yngling:
Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marije Faber. Aangewezen door coach Maurice Paardekoper, landenkwalificatie. Met nog zes zeilsters strijden de drie om een plaats in de Yngling op de Olympische Spelen. Paardekoper maakt zelf de definitieve selectie, Qingdao speelt daarin geen officiele rol.


Laser:
Rutger van Schaardenburg. Zevende op het EK in Hyères, halve nominatie. Gedurende het jaar zijn er nog meerdere mogelijkheden een nominatie op naam te verdienen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten