Actueel, Nieuws

Pupillen varen Easter Regatta in Paasweekend

07:42

Van 3 tot en met 6 april wordt de Magic Marine Easter Regatta gezeild op het Braassemermeer. Bijna 240 zeilers uit 17 landen staan ingeschreven. Veel teams trainen, als de weersomstandigheden het toelaten, deze week al op het Braassemermeer.

Easter RegattaHet evenement is 30 jaar geleden op verzoek van de Scandinavische zeilers voor het eerst georganiseerd. Door de kou in het noorden was zeilen en trainen daar niet mogelijk en werd een meer zuidelijker locatie gezocht. Echter zijn sneeuw en kou met Pasen ook op de Braassem geen uitzondering.

In de loop der jaren is het evenement gegroeid naar een groot en gerespecteerd evenement. Veel bekende zeilers van nu en vroeger hebben de Easter Regatta gezeild, waaronder Carolijn Brouwer.

Het evenement begint op vrijdag, met de eerste start om 13.00 uur. Op de startdag doet ook Zeilen TV verslag van de wedstrijddag van de pupillen.

De deelnemers worden in drie groepen verdeeld en varen op vrijdag en zaterdag de kwalificatie wedstrijden. Op zaterdagavond wordt er gesplitst in een ‘gold’, ‘silver’ en ‘bronze’ fleet. Maandagmiddag moet dan bekend zijn wie de winnaar van het grote paasei geworden is.

 

Last modified: 7 april 2015
Sluiten