Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Pompen of verzuipen

13:06

Pompen of verzuipen

Terechtkomen in een storm. Iedereen weet dat het kan gebeuren, maar hoopt dat het aan hen voorbij gaat. Wanneer u er dan toch in zit en er ook nog non-stop water uw boot in gutst zonder dat u weet waar het vandaan komt, verandert uw droomreis in een soort nachtmerrie. Het gebeurde Chris en June Smit, toen ze met hun Contest 32 CS Ketch met hun twee kinderen, Lara (1) en Hidde (3) vanuit Portugal richting Marokko voeren. Het werd letterlijk pompen of verzuipen. In Zeilen nummer 11 leest u het hele verhaal van Chris en June.

Vertrekkers

Bent u zelf van plan om een grote zeiltocht van minstens een jaar te maken? Kom dan naar de vertrekkersdag van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT) in samenwerking met Zeilen. U kunt genieten van presentaties van ex-vertrekkers en verschillende workshops volgen. Tijdens de informatiedag kunt u van de redactie adviezen krijgen voor het schrijven van een succesvol artikel. Op een latere datum zijn er zogenaamde verdiepingsworkshops van de NVvT. Wie weet staat u ook met uw verhaal in Zeilen.

Deelname staat open voor ‘vertrekkers’ die in 2014 een zeilreis gaan maken van minimaal een jaar. Ook degenen die al concrete plannen hebben om in 2015 aan een dergelijk avontuur te beginnen, kunnen zich aanmelden. Het maximum aantal deelnemers is 120. Mochten er meer inschrijvingen zijn dan hebben de vertrekkers van 2014 voorrang. Na inschrijving ontvangt u, ter voorbereiding op de dag, een vragenformulier. Inschrijven kan uiterlijk tot 15 november 2013 via www.toerzeilers.nl

De vertrekkersdag is op 16 november van 9.00 tot 21.00 uur in Zalencentrum De Hilt. Deelname aan de vertrekkersdag is € 70 per persoon inclusief lunch, diner en een aantal drankjes.

Last modified: 4 november 2013
Sluiten