Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Podiumkansen oranjezeilers Nacra 17

21:50

WK Nacra17, Groeneveld en Begemann

Tijdens het wereldkampioenschap Nacra 17 in Scheveningen zeilde de gold fleet (top 25) vrijdag twee finaleraces om te bepalen welke tien teams zich plaatsen voor de afsluitende medalrace. Zaterdag verschijnen twee van de drie Nederlandse Kernploegteams in de medalrace. Renée Groeneveld en Karel Begemann staan vierde en maken nog kans op een medaille. Elke Delnooz en Coen de Koning staan zevende en hebben ook nog een kleine kans op een podiumplaats.

Mandy Mulder en Thijs Visser hadden een aanvaring in race zeven en in de daarop volgende race kampten ze met materiaalpech. Daarmee valt het duo buiten de top 10. Een zure pil voor Mandy Mulder en Thijs Visser, met name omdat ze eerder deze week nog aan de leiding gingen.

Coach Sven Karsenbarg: “Onze doelstelling was drie teams bij de top 16, twee teams bij de top acht en één team op het podium. En dat kan nog steeds. Maar het wordt wel heel spannend.”

Live tracking
De medalrace staat gepland voor morgen om 14:30 en is via live tracking te volgen op www.nacra17worlds.com of vanaf het strand van Scheveningen

Last modified: 26 juli 2013
Sluiten