Actueel, Nieuws

Paralympische zeilers bereiden zich voor op EK

15:27

De Nederlandse Paralympische zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg staan klaar om woensdag 9 september te beginnen aan het Europees Kampioenschap, het Eurosaf Disabled Sailing event. De duo’s Rolf Schrama & Sandra Nap en Vera Voorbach & Jan Rein van Esseveld komen uit in de Skud 18-klasse. Het evenement vindt plaats in Valencia van 7 tot en met 12 september.

Kwalificatie Paralympische Spelen Rio

Rolf Schrama en Sandra Nap. ISAF Sailing World Cup Miami 2015Voor de Nederlandse teams is het EK een belangrijke voorbereiding op het WK, eind dit jaar in Melbourne. Op dat WK moeten de Nederlandse Skud-zeilers eerst nog het land zien te plaatsen en kan er een NOC*NSF-limiet worden gevaren. Indien beide Skud teams hebben voldaan aan de NOC*NSF-criteria voor deelname aan Paralympische Spelen, komt in het voorjaar van 2016 het besluit welk team Nederland mag vertegenwoordigen in Rio.

Ronald van Vianen, coach van het Paralympisch team: “Dit EK is een voorbereiding op het WK. Omdat het zo kort op Melbourne zit is het deelnemersveld op dit EK wat kleiner, maar voor ons is het belangrijk om het wedstrijdritme vast te houden voor beide teams. Alhoewel het duo Schrama/Nap al een olympische limiet heeft gevaren zijn Voorbach/Van Esseveld ook een realistische kanshebber op het ticket naar Rio. Daarom hebben we besloten dat beide teams met elkaar blijven trainen en tegen elkaar blijven varen, want ze versterken elkaar nog steeds. In het voorjaar van 2016 besluiten we dan pas wie namens Nederland naar Rio gaat. Als we ons land hebben geplaatst natuurlijk, dat is een voorwaarde. En voor nu is het zaak gewoon goed te varen.”

 

 

Tags: Last modified: 14 september 2015
Sluiten